Flere og flere vælger at gå uden om banken, når de skal låne penge og optager i stedet et kviklån. Et kviklån har et plettet ry, fordi de som regel er dyre, og det er nogle også. Der er dog mange udbydere på markedet, og det har betydet, at der er kommet billigere lån. Det er en fordel for dig som forbruger, da du jo så kan låne penge billigere. Der er dog stadig nogle ulemper ved kviklånet, ligesom der er fordele. Vi behandler dem her i indlægget.

Fordelene ved et kviklån

Først og fremmest er det rigtig nemt at ansøge om et kviklån. Du kan gøre det derhjemme fra sofaen, og så bliver du ofte godkendt eller afvist efter få minutter. Det er super nemt, for ønsker du et lån i banken vil det ofte betyde lange samtaler med en bankrådgiver, hvor du skal argumentere for, hvorfor du skal låne penge. Det synes mange ikke godt om, og værdsætter altså den mere anonyme tilgang til et lån. En anden stor fordel ved et kviklån er, at du som regel ikke skal stille sikkerhed for lånet. Ved et banklån vil du ofte skulle stille sikkerhed i form af din bil, dit hus eller andet, der har værdi. Det skal man sjældent med et kviklån. En anden fordel ved et kviklån er, at der er rigtig mange udbydere. Det betyder, at det er let at sammenligne de forskellige lån og dermed også finde et godt og billigt lån. Det er også altid en god ting at ansøge flere steder, da du først får det rigtige tilbud, når du er blevet godkendt til at stifte lånet.

Ulemper ved et kviklån

Ligesom der er fordele ved et kviklån, så er der naturligvis også ulemper. Først og fremmest kan denne form for lån hurtigt blive meget dyr. Det kan den for eksempel på grund af de høje renter og stiftelsesgebyrer, som der ofte er på lånet. Derfor ender desværre også med ekstra gæld, når de tager denne form for lån, fordi de blandt andet ikke har været realistiske og lavet et budget inden lånet. Har du styr på disse ting inden, så kan du ikke gå helt galt i byen. En anden ulempe ved et kviklån er, at der ofte er meget strikse rammer for tilbagebetalingen. Det er ikke alle steder, hvor du kan justere på løbetiden af lånet. Det kan ellers være en god ting, hvis du for eksempel gerne vil betale mere i en periode, hvor du er økonomisk sikret. Sikrer du dig disse ting inden du låner, så kan du sagtens finde et godt lån. Det er blot med at læse vilkårene på lånet. Det er vigtigt at du har helt styr på hvorvidt du kan betale tilbage, da du ellers risikerer at ende i RKI.

Husk desuden altid at tænke dig om en ekstra gang inden du låner. Vær helt sikker på, at du har penge nok i dit budget til det.