Mange familier døjer med kræsne børn. Måske har du selv børn og har en stor frygt for, at de bliver kræsne og ikke kan spise andet end spaghetti og ketchup? Så bør du tage affære med det samme så du sikre dig, at det i hvert fald ikke er dine børn, der bliver kræsne. Vi har her skrevet en guide, der kan hjælpe dig godt på vej mod børn med appetit for det meste!

Begynd tidligt med varierede måltider

Ønsker du at undgå kræsne børn, så bør du begynde tidligt med at servere varierede måltider. Får børn serveret det samme, bliver de kræsne og vil helst have det, som de kender. De har svært ved at prøve nye ting, hvis de er vant til at få de samme 5-10 retter. Derfor bør du stræbe efter et par gange om ugen at tænke lidt ud af boksen og servere noget nyt. Det behøver ikke være helt nyt men prøv at lege lidt med krydderierne, så dine børns smagsløg bliver sat på prøve. Jo før du starter, jo bedre er det. Du kan også lave særligt mad i weekenderne, bage forskellige spændende ting og så videre. Mulighederne er mange.

Har du ikke den nødvendige tid?

Vil du gerne undgå kræsne børn, så skal der bruges meget tid i køkkenet og ikke mindst på at købe ind og finde gode opskrifter. Det kan være svært for mange familier at finde tid til i en travl hverdag, hvor børnene skal til fritidsaktiviteter, arbejdet skal passes og så videre. Det findes der heldigvis en løsning på. Den løsning hedder en måltidskasse. Når du bestiller en måltidskasse vil du få leveret mad til døren. Alle de råvarer du skal bruge til måltidet vil være i kassen, ligesom opskrifterne til måltiderne vil være det. Ikke nok med, at det er dejlig nemt, så udvider det også smagshorisonten og hver dag bliver hurtigt spændende i forhold til, hvilken mad du skal have. Det vil dine børn også synes. Det udfordrer også deres smagsløg, og det er altså med til at forebygge kræsenhed. Måltidskasser hjælper til en sund og varieret kost og begynder du med det i en tidlig alder, så vil du også opleve, at dit barn vil kunne lide mere og mere mad.

Der er rigtig mange udbydere af måltidskasser og endnu flere forskellige kasser. Du kan for eksempel bestille måltidskasser med fokus på sundhed, retter med mange krydderier, vegetarretter og så videre. Det kan være en sjov idé at mixe mellem kasserne, så du får prøvet noget forskelligt.