jobsøgning

jobsøgningEr du blevet fyret, så vil du helt sikkert også gerne i job hurtigst muligt. Det er ikke nogle rar fornemmelse at blive fyret, men kan ske af flere årsager. Også af årsager der ikke har noget med dit udførte arbejde at gøre. Det kan være at firmaet er gået konkurs, eller måske skulle afdelingen nedlægges. Efter en fyring handler det om at komme i arbejde så hurtigt som muligt, så man ikke kommer til at gå derhjemme i alt for lang tid. Der findes flere måder, der kan fremme din mulighed for at få et job. Du får i denne artikel nogle gode fifs til, hvad du kan gøre.

Opret en blog
En af de rigtig gode ting, som du kan gøre er at oprette en internetblog, hvor du deler ud af din viden omkring det fag, du er inden for. Du kan her skrive gode blogindlæg om relevante ting, der dokumenterer din viden og understreger den interesse, du har inden for det givne fag. Det er meget tiltalende for en potentiel arbejdsgiver, og det giver dermed god mening for dig at lave, da det kan fremme din jobsøgning markant. Du kan med stor fordel også have nogle gode billeder, dit cv samt en side omkring, hvem du er. Hvis du gør dit arbejde godt, kan du måske begynde at få lidt trafik, og hvis der står på siden, at du søger job, skal der nok være en potentiel arbejdsgiver, der falder i på et tidspunkt. Hvem ved, måske kunne hjemmesiden også gøre dig til freelancer.

Brug din a-kasses muligheder
Mange er ikke klar over det, men a-kasser tilbyder faktisk rigtig mange muligheder for jobsøgende. De er nemlig også interesserede i, at du kommer hurtigst muligt i arbejde igen. Der findes f.eks. kurser i jobsøgning, personlig branding og meget mere. Der er rigtig mange gode billig a-kasse, der tilbyder denne form for service, og det er med at gøre brug af den. Du vil til sådanne arrangementer også ofte have mulighed for at udvide dit netværk, og det kan være gulv værd for dig. Er du arbejdsløs, bør du derfor tjekke op på, om der er arrangementer af denne slags i din a-kasse.

Kom på Linkedin, hvis du ikke allerede er det
Linkedin er stedet, hvor du kan have dit professionelle netværk. Man kan måske sammenligne det lidt med Facebook bare i professionel sammenhæng. Du er der forhåbentligt allerede, men er du ikke, så skal du i gang, NU. Opret en fyldig profil med al din erhvervserfaring, få gamle kollegaer til at anerkende dine evner og skrive anbefalinger. Prøv at inviter så mange som muligt fra dit professionelle netværk til din profil. En arbejdsgiver kigger nemlig også på, hvor mange forbindelser man har, da de vil kunne bruges til salg med mere. Kender man mange, kan man meget vel være mere værd ude i virksomhederne. Skriv også at du søger job i den kategori, du nu gerne vil arbejde i. Der skal helt sikkert nok sidde en HR konsulent klar derude, der står og mangler dig. Husk at LinkedIn ikke er Facebook, så det er ikke kattebilleder og billeder af børnene, du skal præge folks nyhedsfeed med.