Vinteren er over os og ligger som et tykt tæppe landet over, hvor sneen og slud præger gadebilledet.  Selvom det er er meget hyggeligt, så kan det give de fleste husejere panderynker, da frost og sne over en længere periode ikke er godt for hus og have.  Frost kan medføre skader på vandrør og det er hårdt ved haven, hvor stakit ofte kan blive helt misfarve efter en hård vinter.   Af denne grund har mange husejere en del at se til, hvis huset skal have en pæn facade til foråret. Her kommer nogle tips til, hvordan huset gøres forårsklar.

Lav en plan

Inden man begynder, at sætte huset i stand, så er det en god ide, at man får et overblik over, hvilke områder der trænger til en kærlig hånd.  Hvis der er mange gøremål, så kan det være svært at overskue, hvorfor det kan være en god ide at lave en prioritetsliste over de områder, som er mest presserende.  Når denne er blevet udformet, så vil et godt hjælpemiddel være at lave en plan med milepæle. En milepæl er et bestemt ting, man skal have gjort færdigt inden for en given tidshorisont. eksempelvis, hvis der skal males et hegn, så kan denne proces deles op i 3, hvor den først skal have grunder, hvilket i sig selv kan være en milepæl.

Giv det indvendige et eftersyn

Når man skal gøre sin bolig forårsklar, så vil det være en god ide at tjekke hele huset igennem for frostskader efter en lang vinter. Her kan sagtens være lister, specielt ved vinduer, som ikke sidder som de skal.  Hvis man er indehaver af en kælder, så skal man være ekstra grundig med at gøre huset rent, i og med fugtskader i værste fald kan medføre skimmelsvamp.  Der findes forskellige symptomer på skimmelsvamp, hvor misfarvning af væggen er en god indikator på, at der er et eller andet rivende galt.  Hvis der er skimmelsvamp i hjemmet kan det betyde, at beboerne får hovedpine eller udslæt. Derfor er det vigtigt, at tjekke huset igennem efter en hård vinter.

Lad vær med at negligere udendørsarealerne

Vi kender alle synet af en have efter en hård vinter, hvor bladene endnu ikke er kommet på træerne. Det er et sørgeligt syn, hvorfor havens forfatning ikke er noget at prale af. Her er det ofte terrassen, som skal have en ordentlig tur, hvor sne og slud kan have gjort fliserne helt brune og grønne.  Derfor skal de have en grundig rensning inden foråret og sommeren kommer. Det kan være svært selv, at gøre ordentlig eller få tid til, hvorfor det kan være relevant med professionel hjælp, hvilket man kan få på Nanostone.

Det er meget mere hyggeligere at begynde grillsæsonen med en ren terrasse, hvor man ikke skal irritere sig over grimme fliser og ukrudt.

Lidt fornyelse kan gøre underværker

Hvis man ikke er indehaver af en kæmpestor have der skal istandsættes inden foråret og føler, at boligen er i god stand, så er der andre måder, hvorpå man kan pifte den op. Det kan blandt andet være ved nyt interiør, hvor en ny lænestol eller billeder på væggen sagtens kan give boligen nyt liv.  Den vil også være nemmere at sælge, hvorfor det kan være relevant at få sig en boligadvokat, hvilket man kan læse mere om her.